2019-07-20 09:33:31• hírek • Bede Emőke

Több millió lejes fejlesztés előtt áll a Nagykárolyi Városi Kórház

Mérföldkőhöz érkezett a nagykárolyi egészségügy, ugyanis pénteken egy 4,6 millió lejes fejlesztésről szerződést szignózott Pataki Csaba megyei tanácselnök jelenlétében a város polgármestere és az Észak- Nyugati Regionális Fejlesztési Ügynökség főigazgatója, Marcel Ioan Bolos.

A „Nagykároly Municípium egészségügyi szolgáltatásainak növelése és javítása” nevű projekt költségvetése nem kevesebb mint 4,6 millió lej, de a városnak ebből csak potom 2 százalékot, azaz 92 148 lejt kell önerőből előteremtenie, a fennmaradó részt ugyanis a Regionális Operatív Program által fedezik.


„A Szatmár megyei egészségügyi rendszer a megyei tanács számára prioritást jelent, épp ezért saját költségvetésünkből komoly összeget fordítottunk ennek fejlesztésére, illetve több országos és nemzetközi programban is pályáztunk támogatásokra, hogy minél hatékonyabban fejlesztéseket tudjunk kieszközölni. Nagy örömmel tölt el, hogy végre erőfeszítéseink gyümölcsözni kezdtek, hiszen mostanra minden Szatmár megyei kórházi egység, azaz a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház, az Avasfelsőfalui Városi Kórház, a Tasnádi Járóbeteg-gondozó és a Nagykárolyi Városi Kórház is szerepel egy-egy fejlesztési projektben, melyek megvalósítását európai uniós forrásokból finanszírozzuk” – jelentette ki Pataki Csaba a szerződéskötés kapcsán.


A pénteken aláírt projektnek köszönhetően a következő eszközökkel fog kiegészülni a nagykárolyi kórház eszközkészlete: Röntgen-készülék, mammográf, színes Doppler-vizsgálatot lehetővé tevő ultrahangos készülékek, EEG-készülék, elektromiográf, automata véranalizátor, automata biokémiai analizátor, vérgáz-meghatározó készülék, véralvadás-mérő műszer, laboratóriumi gőzsterilizátorok (autoklávok), illetve egy glikolizált hemoglobin analizátor. Mindezek mellett az összegből az akadálymentesítést is szeretnék megoldani, de tervben van a látássérültek által is leolvasható információs táblák kihelyezése is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: